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神奈川県 横浜市中区 桜木町
Kanagawa-ken Yokohama-shi Naka-ku, Sakuragi-cho
川村屋 “Kawamuraya”

キス天そば
410円

Kisuten(※1)-Soba – 410 Yen

桜木町駅が初代横浜駅だった頃から営業している。立ち食いそば店となったのは随分と後のことではあるが。
駅舎改修で少し位置が移動して改札の横となった。お洒落で明るい雰囲気。女性や年配の客が多いところを見ると、改修は大成功だったようだ。

Has been in business since Sakuragicho station was the first Yokohama station. Became stand-in soba after a while.
It was moved next to station entrance after station gone through a renovation. Bright and stylish. Since more female and elder customers come to eat, I think renovation was great success.

【SOBA Su Su Ryu】川村屋

■蕎麦 茹でめん。色黒。駅そばにしては蕎麦粉の比率が高いようでしっかり蕎麦の香りがする。なかなかよい茹でめん。コシはないがややかため。
■つゆ 丼に鼻を近づけると本鰹節のいい香りがプーンとただよう。飲むと酸味とコクのある鯖節系の味。濃厚というほどではないがよいダシです。おいしい。しょっぱめ。

Soba: Boiled noodle, slightly black colored. High quality soba for noodle shop on rail station, with nice smell of soba. Not much chewiness, but firm.
Soup: Nice smell of katsuobushi(※2)/bonito flakes, nice taste of dashi(※3) made with katsuobushi. Saltier than average.

【SOBA Su Su Ryu】川村屋

キス天は立ち食いそば店では珍しいが、ここではアジ天と並んで名物となっている。横浜の海辺のイメージにシロギスはとてもよく合う。本牧の海釣り突堤で糸を垂れれば、きっとシロギスがたくさん釣れるんじゃないだろうか。

Sand borer tempura is little rare in stand-in soba, but mackerel tempura and sand borer tempura became a specialty at Kawamuraya.
Sand borer fits nicely into an image of beaches of Yokohama, and if you fish at Honmoku beach shore, you will probably catch a lot of them.

国際都市らしく英語のメニュー表記。これ、読むとなかなかうまい文章なのだ。そばかうどんを注文時にお伝えください、のところの英語感もとてもいい。

Being one of international cities in Japan, Kawamuraya has menu in English.

【SOBA Su Su Ryu】川村屋

改札横に位置する。

Kawamuraya is located right next to station entrance.

【SOBA Su Su Ryu】川村屋

改修で二方向に開け、外でも食べられるようになった。立って食べるはヨコハマ流。

After the renovation, you can eat from outside of the station. Eating while standing is the Yokohama way.

【SOBA Su Su Ryu】川村屋

■DATA
神奈川県横浜市中区桜木町1-1 桜木町駅構内
JR根岸線 桜木町駅 
南改札出て右手
桜木町駅から約150m
無休
評価は3点 ☆☆☆

■Data
Kanagawa-ken Yokohama-shi Naka-ku Sakuragi-cho 1-1
Inside Sakuragi-cho station.
JR Negishi-line Sakuragi-cho station.
Right to east exit. 150m from Sakuragi-cho station.
Always Open
A three-star Sobaya (Noodle shop)

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(※1)Japanese whiting (also known as sand borer) tempura.
(※2)Dried, fermented, and smoked skipjack tuna.
(※3)Sea food broth, mainly made from katsuobushi/bonito flake.

情報提供・監修/ケビン(平林啓一)
オートバイに乗って900軒の立ち食い蕎麦屋を探訪。最盛期には年間300軒を食べ歩く、ほぼ毎日立ち食いそばチェーン店・個人経営店に関わらず、かつ、生めん・茹でめん・冷凍めんにこだわらず、どれも大好き。

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