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蕎麦スス流 SOBA Su Su Ryu

東京都 世田谷区 船橋 Setagaya-ku Funabashi Tokyo.八兆
“Haccyo”

春菊天そば
420円

Shungiku-ten(※1) soba – 420Yen

八兆の春菊天そば

世田谷もここまでくると、なかなかうまい立ち食いそば店にはお目にかかれないのですが、八兆は別格。線路下の明るくてこぎれいなお店。小田急線の高架にともなって当所に移転したようで、以前は駅前のほうにあったらしい。

It is hard to find good soba place far in Setagaya, but Haccyo is different. Located under the railway, but bright and clean soba place. Haccyo was located close to rail station but moved here when Odakyu line was elevated.

ご存じ世田谷の名店。千歳船橋駅のガード下にある。大釜で次から次へと茹でる蕎麦、コクと酸味のあるダシ、深みあるカエシ、そして胡麻油の香る自家製天ぷら。どれをとっても高次元の完成度。

Well established in Setagaya, located under Chitosefunabashi station. Boiled by huge pot, a rich tasted dashi(※2), deep taste of kaeshi(※3), and tempura fried with sesame oil. Each part of this soba is made with perfection.

とくに天ぷらがいいです。普通の日本蕎麦店で食べる天ぷらと遜色ない揚げ方。こういうところにこだわる立ち食い蕎麦店はちょっとない。

Tempura is a must have. Their tempura is no different from formal soba place. You can’t find anything like it at any other stand-in soba.

2代目のご夫婦で切り盛り。ご主人の人懐っこい明るい笑顔、スラッとした美人女将の接客が気持ちよい。

Haccyo are ran by second generation family. Mr.’s nice smile and Mrs.’s service are both great.

八兆の春菊天そば

春菊うまいです。わりとコロモ多いタイプだが、ココんちはコロモがうまいので、これがまたいい。飽きずに食わせてくれる。

Edible crown daisy’s taste is great, and tempura has thick batter but at Haccyo, batter has great taste so you will not be unsatisfied by their tempura.

つゆがいいです。午前中はとくにダシがいい。

Soup is great also and during day time, their dashi is superb.

八兆の外観

■DATA
東京都世田谷区船橋 1-9-45
小田急線・千歳船橋駅から120m
営 7:00-17:30、土 9:00-15:00
休 日曜、祝日
評価は3点 ☆☆☆

■DATA
Tokyo-to Setagaya-ku Funabashi 1-9-45
Odakyu line, 120 from Chitosefunabashi station.
Open 7:00-17:30 on weekdays
Open 9:00-15:00 on Saturday.
Closed on Sundays and holidays.
A three-star sobaya.

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(※1)Tempura of edible crown daisy.
(※2)Sea food broth mainly made from katsuobushi/bonito flake.
(※3)Soy-sauce based soup.

情報提供・監修/ケビン(平林啓一)
オートバイに乗って900軒の立ち食い蕎麦店を探訪。最盛期には年間300軒を食べ歩く。立ち食い蕎麦チェーン店・個人経営店にかかわらず食す。また、生めん・茹でめん・冷凍めんにこだわらず、どれも大好き。

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